пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

На мешканців Ужгорода чекає нове подорожчання "комуналки"

foto
Скільки можна?..
Услід за майбутнім подорожчанням води, з 1 травня піднімається і ціна на газ. 
За рішенням Кабміну вже за декілька днів ужгородцям "блакитне паливо" коштуватиме 6879 грн за 1 м. куб. "Соціальна норма" в обсязі 1200 куб. м за 3600 гривень, яка діяла в "опалювальний сезон" скасовується.
Ціна на газ для підприємств також становитиме 6879 грн за 1 м. куб. Джерело

середу, 27 квітня 2016 р.

Сотні вулиць з новими назвами. Закарпаття наблизилося до повної декомунізації


Закарпаття перше почало третій етап декомунізації, пролунавши на всю Україну з Джоном Ленноном, і першим його закінчило – вулицями, перейменованими на честь 128-ї бригади.
Про особливості виконання закону про декомунізацію на Закарпатті розповів під час брифінгу директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ярослав Галас.
"У сусідніх областях декомунізацію провели ще в середині 90-х, а тут, у найзахіднішій області, що межує з чотирма країнами ЄС, досі залишалася маса прокомуністичних топонімів. І залишалася б і далі, якби не закон, - переконаний посадовець.
За його словами, перше, з чим зіткнулися при виконанні декомунізації, – це пасивність громад.
--Ще на першому етапі, коли перейменовувати топоніми мали сесії місцевих рад, були листи від голови ОДА з рекомендаціями перейменувати вулиці, площі тощо. Реакції практично не було. Дуже повільно процес пішов лише після заяв керівника краю про майбутнє перейменування на Вулиці червоних ліхтарів, Анки й Петьки, Анонімних алкоголіків і так далі. Така заява була зроблена навмисно, щоб стимулювати місцеві громади до обговорення, - каже Ярослав Галас. - У деяких населених пунктах створили робочі групи, відбулися громадські обговорення. Як, наприклад, в Ужгороді.  Але рішення на рівні місцевих органів влади так і не прийняли. Просто скинули роботу, яка викликала неоднозначну реакцію і гарячі суперечки, на керівника краю.

вівторок, 26 квітня 2016 р.

Який порядок оплати лікарняних підприємцям у 2016 році


 
 
ФСС із ТВП на своєму веб-сайті роз’яснив порядок оплати лікарняних підприємцям у 2016 році.
У зв’язку зі змінами із 01.01.2016 р. із переліку платників, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску, вилучені фізичні особи — підприємці, у т.ч. ті, які обрали спрощену систему оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність.
Середній дохід для розрахунку допомоги по вагітності та пологах і  допомоги по тимчасовій непрацездатності, оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів страхувальника обчислюється  страхувальниками на підставі відомостей, що включаються до звіту з ЄСВ, що подається до ДФС.
Тому розрахунок матеріального забезпечення фізичними особами — платниками ЄСВ до спливу строку подання звітності  щодо сум нарахованого ЄСВ необхідно здійснювати з розміру мінімальної заробітної плати на момент настання страхового випадку.
Фінансування матеріального забезпечення фізичним особам — підприємцям (платникам єдиного внеску) здійснюється на підставі заяви-розрахунку.
Із метою контролю за використанням коштів Фонду, для підтвердження правомірності фінансування рекомендуємо фізичним особам — підприємцям та особам, які провадять незалежну професійну діяльність (адвокати, нотаріуси тощо), до заяви-розрахунку надавати такі документи, як:
1. Копія листка непрацездатності (лицьова та зворотна сторони).
2. Довідка з територіального фіскального органу про сплату єдиного внеску за місяці розрахункового періоду та за місяць настання страхового випадку.
3. Копії квитанцій про сплату єдиного внеску.
4. Копія трудової книжки.
5. Копії документів, що підтверджують страховий стаж (довідки з ДФІ, довідки із ПФ (ОК-5, ОК-7)). Джерело

Нацбанк вказав рівень інфляції до кінця року

       НБУ зберігає прогноз споживчої інфляції на рівні 12% до кінця 2016 року та 8% до кінця 2017 року, незважаючи на те, що у першому кварталі спад інфляції відбувся швидше, ніж прогнозувалося.
      «Незмінність прогнозу пов’язана насамперед з тим, що більшість факторів, які сприяли стрімкому уповільненню інфляції у січні-березні 2016 року, мають короткостроковий характер, і їхній вплив буде нівельовано в наступних періодах. Також повернення показника інфляції до цільових значень буде підтримане зростанням цін на світових товарних ринках», — вказано на офіційному сайті НБУ
     Нацбанк передбачає, що українська економіка відновить зростання цього року. Реальний ВВП вже за результатами першого кварталу покаже приріст, хоч і незначний. У цілому за поточний рік Національний банк прогнозує підйом на рівні 1,1%. Детальніше

Із якої дати знімається з обліку платник ЄСВ  

 
 
Новости публикуются на языке оригинала
ДФС у листі від 18.04.2016 р. № 13730/7/99-99-11-01-05-17 повідомляє: 15.04.2016 р. набрав чинності наказ Мінфіну від 03.03.2016 р. № 308 (далі — Наказ № 308), яким затверджено зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників.
Наказом № 308 унесено зміни до форми повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску (форма № 2-ЄСВ).
Для проведення державної реєстрації припинення юридичних осіб запроваджуються нові процедури та документи (відомості) органів ДФС про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати ЄСВ. Державний реєстратор або інший суб’єкт державної реєстрації направлятимуть до органів ДФС запити для отримання відомостей про відсутність (наявність) заборгованості, а органи ДФС, своєю чергою, надаватимуть зазначені відомості.
Наказом № 308 затверджується форма відомостей про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати єдиного внеску за формою № 11-ЄСВ і встановлюється, що контролюючі органи направляють такі відомості до Єдиного державного реєстру до завершення строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог, а також у день отримання запиту від суб’єкта державної реєстрації. Детальніше

пʼятницю, 22 квітня 2016 р.


Створено сектор з питань державної реєстрації


На сьогоднішній день інститути державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – державна реєстрація) перебувають в процесі реформування.

В рамках реформи децентралізації Верховною радою України були прийняті нові Закони України «Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

Основною зміною в Законах є розширення суб’єктного складу осіб, які матимуть повноваження щодо державної реєстрації. Так, з 01 січня 2016 року такі повноваження також отримують районної державні адміністрації.

Рахівська районна державна адміністрація виконала всі вимоги законодавства щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації. Зокрема, розпорядженням голови Рахівської районної державної адміністрації від 17.03.2016 р. № 98 був створений сектор з питань державної реєстрації, у складі двох державних реєстраторів. Всі державні реєстратори отримали доступи до Державних реєстрів та можуть проводити державну реєстрації у повному обсязі. Детальніше











середу, 20 квітня 2016 р.


Місцеві ради зможуть управляти землями за межами населених пунктів

Землі державної власності за межами населених пунктів будуть передані у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Відтак, сільські, селищні, міські ради отримають відповідні повноваження із розпорядження такими землями.
19 квітня народні депутати підтримали у першому читанні Проект Закону № 4355  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель», яким зокрема вносяться зміни до Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та ще 15 законів України.
«Сьогодні народні депутати зробили перший важливий крок, щоб територіальні громади отримали один з найважливіших ресурсів для успішного розвитку. Право розпоряджатися землями державної власності дозволить людям на місцях залучати інвестиції під конкретні проекти та ефективно ними управляти. За державою залишається лише контролююча функція. Це важливе рішення в рамках децентралізації та розвитку територій», — пояснив Віце-прем’єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. Детальніше

На Західній Україні переселенці мають змогу отримати по 2000 євро на розвиток власного бізнесу

На Західній Україні реалізується програма щодо підтримки бізнесу переселенців. Так, жителі Криму та Донбасу, які переїхали на Західну Україну, мають змогу отримати по 2000 євро на втілення власного бізнес-проекту. Перевага надаватиметься тим, хто проживає у сільській місцевості на невеликих містечках.

Про це сьогодні, 20 квітня, повідомила координатор напряму бізнес-грантів у проекті Мар’яна Жураковська.

Проект реалізується за підтримки Мальтійської служби допомоги і громадських організацій. Одним з напрямків є сфера бізнесу.

«Ми надаємо 18 бізнес грантів, еквівалентні 2000 євро. Особлива увага сфокусована на сільській місцевості та малих містечках – десять грантів з 18 мають піти туди. Проект реалізовується на теренах восьми областей Західної України. Анкети, які розміщені на сайті «Крим. SOS», приймаються до 15 травня. І вже 25 травня ми плануємо оголосити 18 переможців. Вони отримають фінансову і правову допомогу», – зазначила координатор. Детальніше

вівторок, 19 квітня 2016 р.

Як заповнити декларацію для отримання податкової знижки?

foto
Подавати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки можна до кінця року
Фізичні особи, які не є суб’єктами господарювання, можуть скористатися правом на податкову знижку. Вони можуть зменшити свій загальний річний оподаткований дохід у вигляді заробітної плати на певну суму витрат. Зокрема, витрати на сплату процентів за іпотечним кредитом, на оплату вартості свого навчання та/або вартість навчання члена сім’ї першого ступеня споріднення, який не отримує зарплату, на сплату страхового внеску за договором довгострокового страхування життя, втрати на штучне запліднення, витрати на усиновлення, на переобладнання транспортного засобу для роботи на альтернативних видах палива, витрати щодо придбання або будівництва житла та ін.
Слід відмітити, що такі витрати повинні бути документально підтверджені. Крім того, Податковим кодексом установлено обмеження щодо не перевищення сум нарахованої платником податку податкової знижки понад суму загального оподатковуваного доходу платника, одержаного протягом року як заробітна плата. Детальніше

Бізнес Закарпаття спрямував на соціальні виплати майже 465 мільйонів гривень

foto
У березні сума була найбільшою
Протягом січня-березня 2016 року платники Закарпатської області сплатили 464 млн 833 тис. грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. При цьому, лише у березні поточного року платники єдиного внеску краю перерахували на рахунки Держказначейства понад 159 млн грн.
Водночас нагадаємо, що Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» внесено зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Зокрема, знижено ставки ЄСВ з близько 41% до 22%, що дає змогу позитивно вплинути на життя кожного громадянина в Україні.
Відтак, зниження ставки внеску сприяє офіційному працевлаштуванню громадян та надає їм ряд вагомих переваг: щорічну оплачувану відпустку не менше 24-ох днів на рік; гарантію відшкодування при травмах на виробництві; страховий і трудовий стаж; компенсацію втрати заробітної плати під час тимчасової непрацездатності працівника, за рахунок підприємства та/або відповідного фонду; від офіційної зарплати залежить розмір нарахованої заробітної плати під час відпусток, відрядження, страхові виплати під час тимчасової непрацездатності (лікарняні) та інші виплати з боку роботодавця або держави. Детальніше
-

Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у розвиток мереж майже 17 мільйонів гривень

FacebookVkontakte.RUGoogleYandexMail.RULiveJournal
  •  
Пріоритетним напрямком діяльності підприємства у 2016 році є встановлення безкоштовних індивідуальних приладів обліку газу побутовим споживачам, на що компанія спрямує  5 млн грн. Це понад 30% від загального бюджету інвестиційної програми на рік. ПАТ "Закарпатгаз"  встановить 2,4 тис лічильників газу, що дозволить значно скоротити кількість клієнтів, які використовують природний газ без приладів обліку і вийти на показник забезпечення побутових споживачів області лічильниками у 99%.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила інвестиційну програму ПАТ "Закарпатгаз" на 2016 рік. Загальний бюджет інвестпрограми становитиме 16,7 мільйонів гривень. Детальніше
Ужгородський "Водоканал" підвищує тариф на воду до 16,4 гривень за кубик

10:5019.04.2016

Комунальне підприємство «Виробниче управління водопровідно – каналізаційного господарства міста Ужгорода» повідомляє та доводить до відома споживачів інформацію, щодо змін тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення у плановому періоді.
"Діючі тарифи на водопостачання і водовідведення встановлені постановою НКРЕКП №888 від 26.03.2015 року і з того часу не переглядалися. Зростання ціни ресурсу по основних складових собівартості послуг підприємства з того часу призвело до того, що тільки за рахунок цього фактору середньомісячна нестача коштів складає 1422,45 тис. грн", - повідомляють 0312.ua  в адміністрації КП "Водоканал м.Ужгорода".
КП «Водоканал м. Ужгорода» обрахувало економічно обґрунтовані витрати на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення. В результаті очікувана вартість надання одиниці послуг з централізованого водопостачання становить -11,18 грн./м³ з ПДВ, водовідведення - 5,21 грн./м³ з ПДВ.
Разом за водопостачання і водовідведення ужгородський "Водоканал" хоче встановити тариф у сумі 16.39 грн. за куб. м.
Діючий тариф на водопостачання+водовідведення в Ужгороді становить 13,75 грн за куб. м. Детальніше

четвер, 14 квітня 2016 р.

Закарпатські підприємства матимуть змогу отримати кредит під 5% річних у національній валюті

У середу, 6 квітня, американська інвестиційна компанія Western NIS Enterprise Fund та АТ “Ощадбанк” розпочали впровадження інноваційної програми, що забезпечить кредитування соціальних підприємств у національній валюті за низькими відсотковими ставками.
IMG_4758
Про це йдеться у повідомленні банку.
Як наголошується, загальна сума кредитів в рамках програми протягом наступних трьох років складе 100 млн гривень. Сума одного кредиту перебуватиме у межах від 250 тисяч до 2,5 млн гривень.
“Програма гарантує, що для класичних соціальних підприємств ставка за затвердженим кредитом складатиме не більше 5% річних, а для тих, які витрачають суттєву частку своїх прибутків на фінансування соціальних підприємств або суспільно корисної діяльності – не більше 10% річних”, – йдеться у повідомленні.
За період діяльності програми планується видати 150-300 кредитів
“У квітні поточного року WNISEF та Ощадбанк мають спільно визначити перших отримувачів кредитів у рамках цієї програми; вони визначатимуться шляхом відкритого конкурсу, який розпочинається 6 квітня”, – заявили у банку. Детальніше

Ужгородці відтепер мають право на електронну петицію

Ужгородці відтепер мають право на електронну петицію, що є особливою формою колективного звернення громадян до Ужгородської міської ради.
14376
Електронна петиція до Ужгородської міської ради розглядається за умови збору на її підтримку протягом 20 днів з дня її оприлюднення не менш ніж 250 підписів громадян (мешканців).
Для створення електронної петиції до Ужгородської міської ради її автор (ініціатор) заповнює спеціальну форму на офіційному веб-сайті Ужгородської міської ради та розміщує текст електронної петиції. У петиції має бути викладено суть звернення, зазначено прізвище, ім’я, по-батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адресу електронної пошти.
На веб-сайті відповідного органу або громадського об’єднання, що здійснює збір підписів, обов’язково зазначаються дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію.
Петиція, яка відповідає встановленим вимогам, оприлюднюється на веб-сайті міської ради протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором) після перевірки відділом роботи із зверненнями громадян виконавчого комітету Ужгородської міської ради на відповідність вимогам, встановленим законодавством та цим Положенням. Детальніше

19 квітня в Ужгороді відкриється виставка полотен закарпатського митця Антона Шепи "In memoriam"

Як розповіли КарпатАрт у музеї, на суд глядача буде представлено роботи митця із фондів художнього музею та приватних колекцій.

19 квітня в Ужгороді відкриється виставка полотен закарпатського митця Антона Шепи "In memoriam"
19 квітня у закарпатському художньому музеї ім. Й. Бокшая в Ужгороді заплановане відкриття виставки полотен закарпатського митця, Заслуженого художника України, лауреата обласної премії А.Ерделі та Й.Бокшая Антона Шепи «In memoriam».
Початок о 16.00 .
Довідка
Антон Шепа народився 17 квітня 1928 року в селі Підгоряни (тепер мікрорайон Мукачева). У віці шість років залишився без матері у багатодітній родині. 1948 року вступив до інституту прикладного та декоративного мистецтва (факультет монументального живопису). Студіював у Йосипа Бокшая та Адальберта Ерделі. У 1954 році закінчив Інститут прикладного мистецтва у Львові у класі Романа Сельського.
Із 1954 року в Ужгороді, викладав живопис в Ужгородському училищі прикладного мистецтва впродовж семи років.
З 1957 учасник майже всіх республіканських, багатьох  всесоюзних виставок українського мистецтва за кордоном (Австрія, Кіпр, Японія, Словаччина, Чехія, Угорщина, Німеччина, Монголія). Детальніше

вівторок, 12 квітня 2016 р.

Закарпаття: щодо обсягів додаткових фінансових ресурсів місцевих бюджетів області у 2016 році

За результатами виконання бюджету області за 2015 рік залишок коштів на рахунках загального фонду місцевих бюджетів становив 533,9 млн. грн., з яких кошти освітньої, медичної субвенцій та субвенції на підготовку робітничих кадрів склали 156,6 млн. грн., вільні залишки на початок року – 377,3 млн. гривень.
Протягом січня – березня 2016 року з цього додаткового ресурсу місцевими бюджетами спрямовано на видатки 336,1 млн.гривень. Вільного залишку на початок 2016 року розподілено у сумі 228,9 млн.грн., з яких 16,6 млн.грн. – на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ, 2,6 млн.грн. – на оплату комунальних послуг та енергоносіїв і 18,4 млн.грн.- на медикаменти та продукти харчування, 122,1млн.грн. – на капітальні видатки та 69,2 млн.грн. – на інші видатки. Детальніше

В обласному центрі говоритимуть про гострі проблеми сьогодення

В обласному центрі говоритимуть про гострі проблеми сьогодення
15 квітня 2016 року відбудеться Міжнародний публічний семінар-практикум «Партнерство України та НАТО: від стратегічних декларацій до тактики практичних дій», інформує Медіацентр УжНУ.

Військовий конфлікт, що триває на Сході України, стан безпеки держави, перспективи політичного та військово-технічного співробітництва з країнами-партнерами – це ті проблеми, котрі гостро цікавлять усіх і кожного. Скептиків щодо обрання Україною євроатлантичного зовнішньополітичного курсу, здається, меншає. Справді, на сьогоднішній день немає альтернативних механізмів забезпечення стратегічної безпеки та укріплення обороноздатності країни у протистоянні існуючим викликам, насамперед неоголошеній агресії зі Сходу, ніж поглиблення співробітництва з НАТО та окремими країнами блоку, котрі є сусідами України.
Але, ставлення українського суспільства до цієї нагальної проблеми продовжує залишатись у тій, чи іншій мірі невизначеним. Більше того, країна не має чітко визначеної зовнішньополітичної та безпекової стратегії, що є неприпустимим в умовах неоголошеної війни. Громадянське суспільство, як йому й належить, тримає руку на пульсі подій і цілком в змозі діяти на випередження, підштовхуючи владу до прийняття назрілих і потрібних країні рішень. Детальніше

четвер, 7 квітня 2016 р.

Ринок праці перенавантажений юристами і економістами, а потребує інженерів і робочих 

За словами директора департаменту освіти і науки ОДА Олени Попової, наразі ринок перевантажений спеціалістами, що мають освіту юриста або економіста. Водночас роботодавці потребують майстрів з інженерних напрямків та робітничих професій. На цьому наголошують педагоги, проводячи з випускниками загальноосвітніх шкіл бесіди щодо визначення майбутньої спеціальності.
«Профорієнтація – передбачає комплекс заходів із надання допомоги учням загальноосвітніх закладів у подальшому визначенні у виборі професії.У цьому напрямку ми долучаємось до проведення форумів, днів відкритих дверей, ярмарків вакансій, визначаємо потребу тих чи інших професій на регіональному ринку праці, співпрацюємо з центрами зайнятості в районах і містах області. Детальніше

Документи на отримання транспортних ліцензій можна оформити через Укрпошту




З 4 квітня Укрпошта надає можливість власникам транспортних засобів оформити транспортні ліцензії через мережу відділень поштового зв’язку.
Тепер всі документи, необхідні для отримання ліцензій на перевезення пасажирів чи вантажів, можна направити через пошту. До пілотного проекту «Ліцензійніпослуги: спрощений доступ через пошту» Укрпошти та Укртрансбезпеки залучено 50 відділень підприємства.
Підготовлені для цієї роботи оператори нададуть необхідну консультацію щодо правильності формування пакету документів для оформлення ліцензій, умов їх отримання тощо.
Як повідомлялося раніше, 26 лютого 2016 року був підписаний меморандум «Про співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг» між УДППЗ «Укрпошта» та Державною службою України з безпеки на транспорті.
«З кожним роком все більше громадян отримують адміністративні послуги через Укрпошту. Тільки у 2015 році ми отримали майже 1 000 000 звернень на отриманням послуг Мінсоцполітики, Пенсійного фонду, Міністерства юстиції, Держземагенства тощо. Нині через відділення Укрпошти ми надаємо спрощений доступ майже до 500 державних послуг»–сказав в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. Детальніше

середу, 6 квітня 2016 р.

Понад 4 мільйони гривень виділять на безкоштовне встановлення газових лічильників 


Згідно з законом, до 2018-го всі українські споживачі блакитного палива мають бути забезпечені лічильниками, інформує телеканал “21 Ужгород”. Графіки встановлення безкоштовних приладів обліку на 2016-й рік оприлюднені на корпоративній сторінці «Закарпатгазу». Тож можна побачити, коли саме до вас прийдуть фахівці підприємства. Якщо ж у зазначений термін газовики не з’явились, у компанії радять телефонувати до Центру обслуговування клієнтів за номерами: (0312) 61-94-48 або (067) 244-32-66 для з’ясування причин. Джерело

вівторок, 5 квітня 2016 р.

До якої дати зберігати середній заробіток у разі демобілізації працівника  

 
 

Місце роботи (посада) і середній заробітокзберігаються за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на строк до закінчення особливого періоду чи до дня фактичної демобілізації (ч. 3 ст. 119 КЗпП).
Мінсоцполітики в листі від 05.10.2015 р. № 1277/13/84-15 зазначаєднем фактичноїдемобілізації вважається день виключення зі списків особового складу військової частини у зв'язку зі звільненням із військової служби (оформлюється наказом військової частини, про що робиться відповідний запис у військовому квитку). Водночас не заперечує, що працівник повинен прибути на роботу після звільнення його з військової служби, узяття на військовий облік і в разі необхідності з урахуванням проїзду до місця проживання (перебування).
А згідно із позицією Мінсоцполітики в листі від 24.11.2015 р. № 1525/13/84-15, для збереження місця роботи й посади працівник повинен приступити до виконання обов'язків за трудовим договором наступного дня після дня взяття на військовий обліку районному (міському) військкоматі після його звільнення з військової служби.

Місцеві бюджети не отримають з державного компенсацію за пільговий проїзд: Президент заборонив


Місцеві бюджети не отримають з державного компенсацію за пільговий проїзд: Президент заборонив
Президент ветував перерозподіл 1,9 млрд гривень на компенсацію пільгового проїзду. Законопроект №4024 щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг був повернутий до Верховної Ради з пропозиціями президента Петра Порошенка, повідомляє телеканал 112.
"Закон "Про внесення змін до додатків №3 і №7 до закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг" не підтримується, тому пропоную його відхилити", – сказано в пропозиціях Порошенка. Такий перерозподіл створює ризик недофінансування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, оскільки через передбачене в 2016 році підвищення тарифів на послуги ЖКГ економія по вказаній субвенції не очікується. Детальніше

Закарпатська облрада в недемократичний спосіб обмежила доступ "сторонніх осіб" на свої засідання

"Регіональний" реванш, що відбувся на Закарпатті стараннями голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, утверджується у владі відповідною якістю.

Закарпатська облрада в недемократичний спосіб обмежила доступ "сторонніх осіб" на свої засідання
На тлі того, як громадськість обласного центру Закарпаття протестує проти проекту авторитарного регламенту Ужгородської міської ради, "призначений" Г.Москалем голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс 25 березня 2016 потай підписав розпорядження №29/01-49 "Про Порядок реєстрації осіб, які бажають бути присутніми на пленарних засіданнях ради"
Відповідно до цього Порядку, "кількість осіб, які можуть бути присутніми на пленарному засіданні ради, обумовлена технічними можливостями приміщення сесійної зали та кількістю спеціально відведених місць для громадян поза межами сектора, у якому облаштовано місця для депутатів, з метою унеможливлення перешкоджання здійсненню депутатських повноважень". А тому "особи, які бажають відвідати відкрите пленарне засідання обласної ради", мають "подати до виконавчого апарату обласної ради письмову або усну заявку напередодні дня проведення пленарного засідання".
Реєстрація таких заявок здійснюється в порядку їх надходження. Тобто, якщо на резонансне засідання облради зареєструється певна кількість "тітушок" від влади, небажані для чиновників громадські активісти на нього вже не потраплять.
Для реєстрації, осіб, "які попередньо подали заявку щодо бажання бути присутніми на пленарному засіданні обласної ради", останнім слід заповнити спеціальну форму, в якій, з-поміж іншого, має розписатися "про отримання тимчасової перепустки та зобов’язання повернути її після закінчення пленарного засідання". Детальніше

Споживачі газу разом з рахунком за лютий отримали заяву-приєднання

У березні побутові споживачі Закарпатської області разом з рахунком за лютий отримали заяву-приєднання до умов договору на розподіл природного газу, а також інформаційний лист з роз’ясненнями щодо неї від ПАТ «Закарпатгаз».
З 1 квітня країна переходить на новий формат оплати послуги газопостачання.
Тепер українські споживачі отримуватимуть дві платіжки за газ: перша буде включати фіксовану суму за «доступ до потужності» (абонентська плата на користь газорозподільного підприємства), друга буде містити рахунок за спожитий домогосподарством газ (плата на користь компанії-постачальника).
Тобто, звична газова квитанція «схудне», так як позбудеться цінового компонента у вигляді плати за доступ до «розподільної труби». У Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) вже пообіцяли здешевити тариф на газ для населення на 10,4% від річної ціни (7,188 грн./куб. м) або на 0,75 грн./куб.м. У той же час абонентська плата буде мати два блоки: 17 грн./міс. (плата за наявності газової плити) і 29 грн./міс. (плата за наявності ще і газового котла). Детальніше