пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Усі пенсії перераховані та осучаснені з 1 жовтня за єдиними для всіх правилами

  Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів про стан впровадження пенсійної реформи під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді. «Відповідно до схваленого Закону з 1 жовтня 2017 року  здійснено перерахунок та осучаснення усіх раніше призначених пенсій за єдиною формулою, незалежно від того, у якому році була призначена пенсія за матеріалами пенсійних справ, із використанням єдиного показника середньої зарплати за останні 3 роки у розмірі 3 764,4 грн, показника прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, встановленого на перше грудня 2017 року збільшеного за пропозиції народних депутатів на 79 грн, тобто з 1452 грн. Всі перерахунки пенсій зроблені  автоматично, за матеріалами пенсійних справ, без звернень пенсіонерів», - заявив Андрій Рева.
 Він також повідомив, що реалізація зазначеного Закону розпочалася одразу після набрання ним чинності.
 «З 11 жовтня вступили в дію ті положення, які стосувалися перерахунку пенсій. Із загальної кількості пенсіонерів 11,7 мільйона осіб розмір пенсії підвищено для 10,5 мільйона осіб, або 90% від загальної чисельності пенсіонерів. Не перераховано пенсію близько 900 тисяч осіб, які отримують пенсії за спеціальними законами, тобто мова йде про народних депутатів, державних службовців та інших, хто отримує пенсії за спецзаконами, а також тим категоріям громадян, яким пенсії були призначені у 2015-2017 роках», - пояснив Міністр.
 Таким чином, середній розмір пенсії після перерахунку зростає на 559,78 грн, з 1886,78 до 2 446,56 гривень, а сума додаткових видатків, спрямованих на пенсійні виплати у жовтні, складе 6,4 млрд.грн.
Джерело: Урядовий портал