середу, 7 лютого 2018 р.

"Укрзалізницею" до Європи: куди і за скільки можна поїхати потягом


З України можна поїхати потягом за 14 маршрутами до країн Європи
 Майже всі квитки на міжнародні маршрути "Укрзалізниці" доведеться купувати в касі. З недавнього часу купити проїзний документ через інтернет можна тільки в Перемишлі. Та й дешевше обійдеться поїздка до Польщі.
Куди поїхати потягом
 Україна має пряме залізничне сполучення з Польщею, Словаччиною, Чехією, Угорщиною, Румунією. Вартість квитків приблизна, оскільки тариф залежить від курсу валют.
До Польщі щодня їздять п'ять потягів. Квиток на маршрут Київ-Перемишль в першому класі коштує 818 гривень, у другому – 577 гривень, а дорога займе 6 годин і 25 хвилин. Склад зупиняється в Коростені та Львові.
 Водночас зі Львова поїздка обійдеться в 336-242 гривні. На цьому маршруті можна заощадити, доїхавши до Львова на плацкарті за 140 гривень з Києва, а потім пересісти на Інтерсіті до Польщі.
 Дорога з Києва до Варшави потягом займе 16 годин. Потяг не зупиняється в Україні, а в Польщі проїжджає Холм і Люблін. Квиток коштує 2400 гривень.
 Зі Львова курсує потяг до Вроцлава. Він зупиняється в Кракові та Перемишлі. До кінцевої станції їхати 13 годин. Вартість – 1900 гривень.
Також зі Здолбунова їздить потяг до Холма. Квиток обійдеться в 400 гривень, з Ковеля – 240 грн.
 Дорога до Будапешта (Угорщина) з Києва обійдеться в 2300 грн. Потяг ходить щодня через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Чоп та Хайдусобосло. З української столиці дорога займе 23 години і 20 хвилин.
 До Бухареста (Румунія) з Києва можна з'їздити за 2900 гривень і 27 годин. Він вирушає по п'ятницях і проходить через Вінницю, Чернівці та Сучаву.
 До Братислави (Словаччина) можна вирушити на безпересадочному причіпному вагоні. З Києва квиток обійдеться в 2700 гривень. Потяг йде через Хмельницький, Тернопіль, Львів і Кошице. Дорога з Києва займе 30 годин. Потяг їздить п'ять днів на тиждень, крім четверга і п'ятниці, а також він не відправляється 30 серпня, 13 вересня і 15 листопада.

 Вартість квитка з Києва до Праги (Чехія) – 3500 гривень. Поїзд курсує щодня через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Чоп та Кошице. Вся дорога займе 32 години і 25 хвилин.