вівторок, 22 травня 2018 р.

Що мають знати сімейні фермери про нові правила від нардепів

 За логікою наших парламентарів, ця категорія агрогосподарств не платить податки, а, отже, не наповнює місцеві бюджети...
Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект №7060. Він спрямований на стимулювання створення та розвитку сімейних фермерських господарств. Документ підтримали 230 народних депутатів.
 "В Україні близько 4,5 мільйона одноосібних господарств, які виробляють продукцію. Але не мають статусу сільгосптоваровиробника. Це ті люди, які займаються овочівництвом і садами, половиною продукції тваринництва, 80% молока. Вони не платять податки, не наповнюють місцеві бюджети", - заявив народний депутат Вадим Івченко.
 За його словами, законопроект сприятиме створенню фермерських господарств. Крім того, запроваджує вимоги до використання земельних ділянок.
 "Ми пропонуємо земельним фермерам, які орендують землю, через 7 років приватизувати її. Але вже не два гектари, а до п'яти. Однак земля має використовуватися виключно для вирощування багаторічних насаджень, тваринництва, овочівництва, органічної продукції, збереження і переробки сільгосппродукції", - каже Івченко.

 4 квітня 2018-го Кабмін схвалив та направив до Верховної Ради законопроект про передачу у власність фермерам 500 тис. га земель сільгосппризначення. Зараз вони знаходяться в постійному користуванні і не можуть бути передані у спадок.
Джерело; Uzhgorod.net