неділю, 5 серпня 2018 р.

У Кабміні розповіли, як отримати компенсацію за зекономлений газ та електроенергію

Українці, яким вдалося заощадити взимку газ чи електроенергію, можуть отримати від уряду грошову винагороду
 У Кабміні розповіли, як отримати компенсацію за зекономлений газ та електроенергію
 Кабінет міністрів повідомив, що заяви на отримання 700 грн за зекономлений взимку газ чи електроенергію приймають до 1 вересня. Під монетизацію підпадають зекономлені 100 куб. газу або 150 кВт електроенергії, якщо вона використовувалася для опалення.
 Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно до 1 вересня подати заяву до місцевого управління соціального захисту населення, на підставі якої буде здійснюватися виплата грошової винагороди за енергоефективність.
Інформацію про наявність економії кожен одержувач субсидії може відстежувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу або електроенергії.
 Відкриття рахунку в банку, як і вибір уповноваженої банківської установи, через яки проводяться виплати соціальних допомог і пенсій, або у відділеннях Укрпошти, має здійснюватися субсідіантом самостійно. На момент подачі заяви рахунок у банку повинен бути вже відкритим. При цьому в містах виплати здійснюватимуть виключно через банківські установи, а в сільській місцевості — через банки або пошту за вибором одержувача. Минулого року грошову винагороду від уряду за зекономлені енергоресурси отримали 1 млн 755 тис. українських сімей.