четвер, 30 серпня 2018 р.

Пенсійний фонд пропонує нові онлайн-сервіси

  До послуг пенсіонерів – сучасний формат онлайн-сервісів, що дозволяє пенсіонерам, маючи комп’ютер і навички роботи з ними, постійно бути в курсі новацій у сфері пенсійного забезпечення, вирішити, не виходячи з дому, різноманітні питання пенсійного забезпечення, замовити й отримати довідки тощо. Такі можливості надає Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Для того, щоб стати його користувачем, необхідно реєструватись, звернувшись до фахівців органу Фонду із заявою, або ж зробити це самостійно за допомогою електронного цифрового підпису.
 Веб-портал працює з дотриманням вимог захисту персональних даних, отож інформація цілковито захищена. Усі отримані в електронному вигляді документи з QR-кодом є такими ж правомірними, як і паперові аналоги. Через послугу «пенсійний калькулятор», посилання на який розміщене на Веб-порталі, можна самостійно перевірити правильність нарахування пенсії або підрахувати її орієнтовний розмір у перспективі.
 За допомогою електронного сервісу можна подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, звернутися за консультацією до фахівців, замовити і роздрукувати потрібні довідки. Звернувшись у найближче управління Пенсійного фонду і написавши відповідну заяву про бажання активізувати функцію смс-інформування, одержуватимете дані про свій персональний страховий стаж, як сплачує внески роботодавець, про перерахунки пенсії та іншу інформацію.