пʼятницю, 14 вересня 2018 р.

Про механізми державної підтримки заходів з енергоефективності розповіли у Закарпатській ОДА


 Держава напрацьовує механізми, які дозволять реалізовувати заходи з енергоефективності, і запроваджує відповідний державний Фонд, що безпосередньо опікуватиметься здійсненням проектів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі. Про це під час брифінгу у Закарпатській ОДА повідомили директор обласного департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та ЖКГ Едуард Маляр, державний експерт Експертної групи енергозбереження у сфері ЖКГ Директорату енергоефективності Мінрегіону України Артур Обідник та консультант проекту „Реформи в сфері енергоефективності в Україні” українсько-німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ірина Гудзь.
„Ми акцентуємо увагу на тому, що займатися енергомодернізацією потрібно після проведення відповідних аудитів. Якісний аудит дає нам ефективне використання бюджетних коштів – дозволяє зрозуміти не як економити тепло, а як його зберегти”, – наголосив Едуард Маляр.
  Представник Мінрегіону розповів про новаторства у законодавстві та про нові державні інструменти підтримки заходів із енергозбереження та енергоефективності.