четвер, 11 жовтня 2018 р.

Закарпатгаз Збут»: що необхідно знати пільговикам про тривалість опалювального періоду

 ТОВ «Закарпатгаз Збут» нагадує споживачам, які мають право на пільги та субсидії, що розмір державної допомоги отримувачам таких видів державної допомоги на опалювальний сезон 2018-2019 років розраховується у період з 16 жовтня по 15 квітня включно.
 Згідно зі змінами до Постанови КМУ «Про вcтановлення соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» № 409 від 06.08.2014 року, які були внесені 27 квітня 2018 року, для громадян, які використовують природний газ для індивідуального опалення, опалювальний період для надання пільг встановлюється з 16 жовтня до 15 квітня включно.
 Таким чином Товариство, соціальний норматив, в межах якого держава буде надавати громадянам пільги у випадку використання природного газу для індивідуального опалення, розраховуватиме саме в цей період (з 16 жовтня до 15 квітня включно). «Окрім того нагадуємо нашим клієнтам ще й про те, що закарпатці, які мають право на пільги з оплати комунальних послуг й які в попередніх періодах користувалися субсидією, а цьогоріч отримали відмову в її призначенні на поточний період, мають право на відновлення пільг з оплати комунальних послуг», - коментує директор ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторія Томинець. Для цього їм необхідно звернутися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення за місцем проживання з переліком документів передбаченим Постановою КМУ «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї» № 389 від 04.06.2015 року. На підставі наданих документів структурні підрозділи соціального захисту визначають право на отримання пільги та подають до організацій, що надають житлово-комунальні послуги перелік таких пільговиків. 
  Важливо: у випадку наявності змін у складі сім’ї – обов’язково необхідно надати до ТОВ «Закарпатгаз Збут» довідку про склад сім’ї з метою правильного розрахунку соціальної норми житла та соціальних нормативів, в межах яких держава надає громадянам пільги на житлово-комунальні послуги, встановлені Постановою КМУ «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» № 409 від 06.08.2014 року.