неділю, 30 грудня 2018 р.

В Україні змінили правила вступу до вишів у 2019 році


У Міністерстві освіти і науки України затвердили умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік.
Як повідомили у прес-службі МОН, умови прийому до вишів на 2019 рік пройшли остаточне затвердження та набули чинності – відповідний наказ міністерства був зареєстрований в Міністерстві юстиції.
”Мінімальні прохідні бали 150 та 130 для окремих спеціальностей, творчі конкурси до подачі заяв, компактніші терміни вступної кампанії – ці та інші новації чекають на вступників наступного року, - йдеться у повідомленні.
Так, для вступу на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування) прийматимуть сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. З іноземних мов зараховуватимуть лише сертифікати 2018 та 2019 років. Вступник може подати сертифікати в будь-якій зручній йому комбінації.
У МОН зазначили, що можливість складання творчих конкурсів у кількох вишах, а також створення рівних умов для їх учасників незалежно від оцінок ЗНО потребували змін термінів проведення творчих конкурсів. Вони відбуватимуться з 1 до 10 липня, тобто до початку прийому заяв. Передбачена також друга сесія творчих конкурсів – з 11 до 22 липня, однак лише для тих вступників, які бажають навчатися на контракті.