понеділок, 10 грудня 2018 р.

3 січня закарпатцям потрібно переукласти договори з постачальниками електроенергії


3 початку 2019 року в Україні стартує перший етап реформи ринку електроенергії, як це передбачено Законом України «Про ринок електроенергії», який ухвалений в липні 2017-го. Згідно з цим документом, уже 1 січня послуги споживачам надаватимуть дві окремі компанії — оператор розподільних систем і постачальник.

У Закарпатській області це відбуватиметься так: ПрАТ «Закарпаттяобленерго» й надалі обслуговуватиме електрообладнання (займатиметься оновленням, реконструкцією, будівництвом мереж тощо), ТОВ «Закарпаттяенергозбут» постачатиме електроенергію побутовим та малим не побутовим споживачам, а також надсилатиме рахунки на оплату.
Для переходу на нову систему закарпатцям необхідно переукласти договори з обома компаніями: про надання послуг з розподілу з ПрАТ «Закарпаттяобленерго» і про постачання електричної енергії з ТОВ «Закарпаттяенергозбут». Щоб реорганізація ринку електроенергії пройшла для мешканців області якомога непомітніше, для побутових клієнтів процедура переукладення договорів буде спрощеною. Для приєднання до умов договорів достатньо продовжувати користуватися послугами і оплачувати рахунки. У цьому разі приєднання до послуг компанії-постачальника та розподільчої компанії відбудеться автоматично.
Отже, щоб офіційно оформити взаємини з обома компаніями, побутовим споживачам достатньо виконати одну з трьох умов: