середу, 2 січня 2019 р.

В Україні змінився податок на посилки з-за кордону


Набули чинності нові правила оподаткування посилок з-за кордону.
В Україні 1 січня 2019 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, які, зокрема, передбачають збільшення оподаткування посилок з-за кордону для фізичних осіб.
Відповідні зміни до законодавства, які уточнюють порядок адміністрування і підвищують ставки низки податків і зборів для балансування державного бюджету, Верховна Рада ухвалила 23 листопада. Президент Петро Порошенко підписав закон 10 грудня.
З 1 січня до 30 червня 2019 року обкладати податком на додану вартість (20%) будуть посилки з-за кордону вартістю від 150 євро.
Мова йде про товари у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро для одного одержувача (юридичної особи, ФОП або фізичної особи) в одній депеші від одного відправника.
Фізичні особи з другого півріччя будуть сплачувати ПДВ на посилки вартістю від 100 євро. Такі ж правила діятимуть протягом усього 2020 року.
При розрахунку вартості посилки будуть застосовувати офіційний курс, встановлений НБУ на 00:00 дня подання митної декларації або визначення податкових зобов'язань.
Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада скасувала норму про "три посилки", згідно з якою одна людина зможе отримати лише три міжнародні посилки в місяць, тому що поштові оператори виявилися не готові до адміністрування такого механізму.