понеділок, 18 лютого 2019 р.

Будівельна амністія: закарпатцям буде легше легалізувати самобуди – НАКАЗ


Мінрегіон спростив процедуру так званої будівельної амністії.

 Наприкінці січня 2019 року набув чинності наказ Мінрегіону № 342  від 14.12.2018 року, який спрощує процедуру будівельної амністії.
Зазначимо, що відповідні зміни були внесені до Порядку проведення технічного обстеження та прийняття в експлуатацію будівель, які за класом відповідальності відносяться до об’єктів з незначними наслідками (СС1) і побудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозволу.
Зокрема, з Порядку виключена інформація про відповідність місця розташування об’єкта будівництва вимогам державних будівельних норм (раніше така відмітка обов’язково проставлялася місцевим органом містобудування та архітектури).
“Затвердити Зміни до Порядку проведення технічного обстеження і прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, будівель і споруд сільськогосподарського призначення, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 03 липня 2018 року № 158, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 серпня 2018 року за № 976/32428″, – йдеться у Наказі.
Також передбачена можливість подання заяви про прийняття в експлуатацію самовільно побудованого об’єкта і всіх необхідних документів через електронну систему здійснення декларативних і дозвільних процедур в будівництві.