понеділок, 17 лютого 2020 р.

Довідки ОК-5 і ОК-7 можна отримати онлайн


У зв’язку великою кількістю звернень громадян за довідками ОК-5 та ОК-7 Пенсійний фонд України  розширив  можливості вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України – сучасного способу надання інформації, дистанційного обслуговування громадян за допомогою сучасних електронних сервісів.
Крім особистого кабінету застрахованої особи, на вебпорталі створено й електронний кабінет платника. Увійшовши на вебпортал з допомогою електронного підпису керівника, бухгалтера або електронної печатки страхувальника, кожна юридична особа або фізична особа – підприємець отримає можливість переглянути стан сплати єдиного внеску: чи є заборгованість або переплата, відслідковувати подання звітів щодо сум нарахованого єдиного внеску та інше. Також по кожній застрахованій особі, яка перебуває в трудових відносинах із цим страхувальником, надана можливість сформувати довідку про трудовий і страховий стаж та довідку ОК-7 для правильного розрахунку лікарняних.
Крім того, розширено можливість входу в особистий кабінет  на вебпорталі і для застрахованих осіб. Крім входу за електронним цифровим підписом, з’явилась можливість входу....