середу, 8 квітня 2020 р.

Програма медичних гарантій стартувала у 45 медзакладах Закарпаття (ФОТО)




1 квітня стартувала перша в Україні Програма медичних гарантій – перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту. Договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) на надання медичних послуг за цією програмою станом на 2 квітня підписали 1640 закладів спеціалізованої медичної допомоги.
Ще 22 заклади очікують на підписання, серед них 6 – комунальних і 16 – приватних. Отже, практично всі комунальні медичні заклади (районні, міські, обласні лікарні) країни увійшли в реформу та будуть отримувати кошти за договором із НСЗУ. Відсьогодні гроші «підуть» за пацієнтом у поліклініки та спеціалізовані заклади. 
У Закарпатській області 45 медичних закладів спеціалізованої (вторинної та третинної) допомоги отримали пропозиції від НСЗУ про укладання договору. За Програмою медичних гарантій лікарні області отримають 1,25 млрд грн протягом року. 
Загалом у Закарпатській області підписано договорів на 37 пакетів пріоритетних послуг. 11 лікарень регіону уклали договори на медичну допомогу під час пологів, 5 лікарень надаватимуть допомогу у складних неонатальних випадках (допомога новонародженим). Якісну медичну допомогу у разі гострих інсультів за договорами із НСЗУ надаватимуть 7 лікарень, а в разі гострих інфарктів – дві. У 12-ти лікарнях