середу, 6 травня 2020 р.

Запрацював онлайн-сервіс для оформлення допомоги на дітей підприємцями Ужгорода


Про це інформує пресслужба Ужгородської міської ради.
Рішенням уряду запроваджено виплату допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям, які належать до першої і другої груп платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину та на один місяць після дати його відміни.

Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам- підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до 1 та 2 групи платників єдиного податку та сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи — підприємця.

Допомога надаватиметься на кожну дитину до 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму (для дітей до 6-ти років – 1779 гривень; дітей від 6-ти до 10-ти років – 2218 гривень).

Департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради у зв'язку з цим інформує, що запрацював онлайн-сервіс для електронного звернення щодо допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, звернутися за призначенням можна через е-послугу на сайті Міністерства соціальної політики України https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua/

Документи також можна подавати у паперовій формі у департаменті праці та соціального захисту населення (Ужгород, пл. Шандора Петефі, 24,26, через скриньку для звернень).

У паперовій формі заявник подає такі документи:


Докладніше