середу, 5 серпня 2020 р.

В Ужгороді Максим Беспалов презентує "альтернативно-історичний" роман "Східний вал"

6 серпня о 17:00 у внутрішньому дворику Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф.Потушняка (пр.Свободи,16) відбудеться презентація книги „Східний вал” Максима Беспалова.

Друга світова війна закінчилася не так, як ми пам'ятаємо. І в результаті післявоєнних перипетій на світовій мапі з'явилося дві України. Тепер надворі середина 1980-х, зв'язок між розділеними частинами стає все більш пунктирний. Мешканці Січеслава і Дніпропетровська, колись єдиного, а тепер розділеного Дніпром-кордоном міста, живуть своїми прикордонними історіями, своєю прикордонною правдою. І кожна з цих історій одного дня приводить на стадіон, на якому зійшлися два «Дніпра» — у матчі, що має стати більшим за просто футбол”, - йдеться в анотації до книги.

Довідка

Максим Беспалов - дніпровсько-львівський письменник, мандрівник, драматург, журналіст. Відвідав 70 країн світу, про деякі з яких написав книжки. Так, у видавництві "Темпора" вийшли його художні репортажі "Шлях на Край світу" (про паломництво по маршруту Шлях Святого Якова в Іспанії)та "Український Шпіцберген" (про арктичний архіпелаг, чверть населення якого сладають українці). В Ужгород Максим Беспалов приїхав презентувати свій роман "Східний вал", який написаний у жанрі альтернативної історії.

Максим Беспалов - лауреат премії Смолоскип (2011) та Євроформат (2008). Видавався в часописах "Четвер" та "Дніпро", був співредактором альманаху "СТЫХ" (м.Дніпро). У якості журнаіста співпрацював з такими виданнями, як "Новое время", "Bird in Flight", "Вокруг Света", "Історична правда", "Лівий берег". Гравець «Що? Де? Коли?», у 2008-2011 роках грав в українській телевізійній версії цього інтелектуального телешоу.

При відвідуванні даного заходу гостей просять зберігати соціальну дистанцію і бути в масці.

Докладніше