понеділок, 7 вересня 2020 р.

Будьте пильними: на Закарпатті шахраї представляються контролерами «Закарпатгазу»

У «Закарпатгазі» пояснили, як не потрапити на гачок шахраїв-псевдоконтролерів.

 Інформація про шахраїв, які представляються контролерами «Закарпатгазу» з’явилася у закарпатських ЗМІ. Повідомляють: поки псевдоконтролер нібито перевіряє показники лічильника або ж газові прилади, спільник зловмисника чинить крадіжку. Про один з таких випадків повідомила постраждала особа і у правоохоронні органи, і представникам АТ «Закарпатгаз» минулого тижня, як повідомила пресслужба АТ "Закарпатгаз".


У даному випадку люди не були співробітниками підприємства. Так само шахраї можуть відрекомендуватися співробітниками будь-яких інших структур чи комунальних установ, аби їх впустили у помешкання і вони вчинили злочин.

У зв’язку з тим, що останніми днями почастішали такі випадки, АТ «Закарпатгаз» звертається до закарпатців бути пильними.

«Контролер «Закарпатгазу» обов’язково має повідомити своє місце роботи, а на вимогу мешканця квартири чи будинку — пред’явити посвідчення. Тому обов’язково запитуйте посвідчення, у наших співробітників воно буде обов’язково», — наголосив начальник відділу інспектування АТ «Закарпатгаз» Олександр Кіндяк.

У посвідченні, що належить працівнику газового господарства, вклеєна фотокартка, зазначені прізвище, ім’я та по-батькові особи, її посада, номер та дата видачі. Також цей документ завжди завірений мокрою печаткою підприємства та підписом голови правління.

Споживач, до якого прийшов представник АТ «Закарпатгаз» має повне право сфотографувати посвідчення на мобільний телефон.

Докладніше