понеділок, 22 червня 2015 р.

Конкурс в рамках проекту "ХУМРА - історії про права людини

До 18 вересня триває прийом робіт на конкурс на отримання міні-грантів в рамках проекту "ХУМРА - історії про права людини".
Конкурс націлений на поліпшення іміджу прав людини, розвиток освіти в галузі прав людини з використанням професійної та непрофесійної анімації та інших інноваційних методик, а також підвищення ступеня зацікавленості діячів культури і мистецтва в соціально значущих темах.
Конкурс проходить за трьома напрямками:
- міні-гранти на створення освітніх матеріалів на тему прав людини з використанням анімації або інших інноваційних методик (друковані матеріали, відеоролик, інфографіка, серія банерів для інтернету, вірусний ролик, анімований ролик, відеодіскуссія тощо). Розмір гранту до 500 євро. Форма заявки.
- міні-гранти на організацію заходу, в т.ч. регіональної конференції / семінару / тренінгу для просвітителів / зустрічі просвітителів за тематикою прав людини або освіти в сфері прав людини з використанням анімації або інших інноваційних методик. Розмір гранту до 500 євро. Форма заявки.
- міні-гранти на проведення воркшопів зі створення непрофесійної анімації з дітьми та / або молоддю, що сприяють розвитку анімації як вектора демократизаційних процесів, різноманіття та дотримання прав людини в контексті примирення та врегулювання конфліктів. Розмір гранту до 1000 євро. Форма заявки.
До участі запрошуються:
- анімаційні студії і художники-мультиплікатори з досвідом роботи з групами дітей та / або молоді
- громадські та благодійні організації
- освітні установи
- учасники мережі просвітителів / мережі партнерів проекту ХУМРА
- громадські активісти, зацікавлені в розвитку правозахисної освіти
- педагоги, які мають досвід роботи в сфері правозахисної освіти або співпраці з правозахисними організаціями
- співробітники та волонтери російських некомерційних і благодійних організацій
 - співробітники закладів культури та освіти