понеділок, 15 лютого 2016 р.


Урядом внесено зміни до вимог прикордонного режиму



Кабінетом Міністрів України прийнято рішення про врегулювання окремих питань прикордонного режиму та створення умов для забезпечення більш ефективного відстеження надводної обстановки у територіальному морі та внутрішніх водах України.

Відповідна постанова «Про внесення змін до Положення про прикордонний режим» № 52 прийнята 3 лютого 2016 року на засіданні Уряду.

Цим документом вперше законодавчо визначено термін лінії прикордонних інженерних споруджень. Постановою удосконалено порядок обліку та тримання на пунктах базування маломірних суден їх випуск, плавання та пересування у територіальному морі та внутрішніх водах. Зокрема, встановлено порядок визначення місць та вимог до облаштування і забезпечення безпечної експлуатації пунктів базування, виключено безконтрольний випуск маломірних суден до 2 морських миль та у внутрішні води, а також впорядковані питання щодо тримання маломірних суден у разі неможливості їх зберігання на пунктах базування, контролю за маломірними суднами, інформування судноводіями підрозділів Держприкордонслужби під час виходу в територіальне море, внутрішні води України, які розташовані у контрольованих прикордонних районах, за умови випуску цих суден з об’єктів базування за межами контрольованих прикордонних районах. Детальніше