четвер, 24 березня 2016 р.


Кожна об’єднана громада гарантовано отримає кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури


Дата: 22.03.16 08:37  

До бюджетів об’єднаних громад кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури перераховуватимуться вже з наступного місяця.
Про це повідомила заступник директора Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Людмила Даменцова під час прямого ефіру на Українському радіо.
Вона нагадала, що держава у цьому році передбачила надання субвенції у розмірі 1 млрд гривень на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Ця субвенція спрямовується з державного до місцевих бюджетів об’єднаних територіальних громад. Кошти розподілені між 159 об’єднаними громадами відповідно до їхньої площі і чисельності сільського населення.
«Об’єднані громади гарантовано отримають субвенцію і самі вирішать, на які інфраструктурні проекти витратять ці кошти. Вони можуть спрямувати їх на будівництво центрів надання адміністративних послуг, ремонт доріг, шкіл, закупівлю автобусів, пожежних автомобілів тощо», — зазначила Людмила Даменцова.
Заступник директора Департаменту підкреслила, що кошти державної субвенції мають бути використано максимально ефективно. Для цього громади повинні мати план соціально-економічного розвитку з переліком проектів, на реалізацію яких вони планують витратити ці кошти. Детальніше