пʼятницю, 6 травня 2016 р.


Кожна родина, яка не зможе самостійно сплачувати за житлово-комунальні послуги, отримає підтримку від держави
  

Одночасно з рішенням щодо нових цін на природний газ Урядом України ухвалене й рішення щодоудосконалення механізму надання житлових субсидій для підвищення ефективності цієї програми.
У зв’язку з підвищенням цін на природний газ і теплову енергію в опалювальному сезоні 2016 - 2017 рр. прогнозується збільшення кількості сімей, які звернуться за призначенням субсидії.
За орієнтовними розрахунками, таких сімей в Україні може бути близько 8 мільйонів (в опалювальний період 2015/2016 рр. субсидії отримували близько 5,5 млн. родин).
Сьогодні у Державному бюджеті України на 2016 рік для надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено 35 млрд. грн.
Передбачається додатково збільшити зазначені видатки більш ніж на 5 млрд. грн. Це дасть змогу у повному обсязі забезпечити фінансування пільг і субсидій домогосподарствам, які не зможуть самостійно сплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги.
Пропозиції щодо збільшення фінансового ресурсу найближчим часом будуть направлені до Верховної Ради України для ухвалення відповідного рішення. Джерело