вівторок, 9 серпня 2016 р.

Ужгородці можуть зробити місто кращим за кошти міського бюджету

3,5 млн. грн. із міського бюджету виділять наступного року на проекти ужгородців. Це стало можливим завдяки запровадженню механізму Громадського бюджету.

Громадський бюджет, або бюджет участі - це механізм, за допомогою якого ужгородці зможуть напряму пропонувати й обирати, на що саме витратити частину коштів міського бюджету.
Схожі бюджети участі поширені у багатьох країнах світу. В Україні цей механізм уже діє в низці міст, зокрема у Сумах, Львові, Черкасах, Полтаві, Чернігові, Вінниці, Івано-Франківську, Запоріжжі та Чернівцях.
Проект – описана ідея, реалізація якої може відбуватися за рахунок коштів громадського бюджету м. Ужгорода. Всі проекти класифікуються за двома категоріями:
- Малі проекти – це проекти, загальна вартість реалізації яких становить від 10 000,00 до 70 000,00 грн. На такі проекти виділяється 45% загального обсягу громадського бюджету.
- Великі проекти - це проекти, загальна вартість реалізації яких становить від 70 000,00 до 300 000,00 грн. На такі проекти виділяється 55% загального обсягу громадського бюджету.
Реалізація проекту має бути можливою протягом року. Проект повинен бути спрямований на вдосконалення інфраструктури міста, а результати проекту мають бути загальнодоступними.
Проекти до громадського бюджету можна подавати щорічно з 15 серпня по 15 вересня шляхом заповнення спеціальної форми, що буде доступна на офыцыйному сайті Ужгородськоъ мыськоъ ради з 15 серпня або в паперовому вигляді через Центри надання адміністративних послуг міської ради.