четвер, 11 серпня 2016 р.

Бюджетний відпочинок: на чому можуть заощадити закарпатці

foto
Серпень – це не тільки останній місяць літа, але і можливість закарпатцям насолодитися літнім відпочинком.
Однак що робити, якщо грошей мало і як при цьому максимально корисно скористатися особливим географічним положення Закарпаттям?  Про це читайте далі.
Туреччина, Єгипет, Чорногорія, Туніс, Кіпр. Це ті "морські" країни, які сьогодні найпопулярніші серед закарпатців. Такі дані Прозаходу повідомила експерт з туризму Ольга Петрінко. "Найбільшою популярністю користуються безвізові для українців країни. А також дуже низькі цьогоріч ціни на Іспанію та Грецію для туристів з діючими шенген візами. Аби заощадити, ми радимо своїм клієнтам скористатися раннім бронюванням або чекати на гарячі путівки. У бронювання є ряд своїх переваг, ви самостійно обираєте тип транспорт, курорт, готель, знаєте куди потрапите і за які кошти. З гарячими путівками усе трохи складніше, доводиться швидко обирати і їхати" - зазначила пані Ольга, пише прозахід

Однак якщо пригоди ви любите, є віза, трохи грошей, а  подорожувати хочете самостійно – перед вам відкрита дорога у вигляді сусідніх країн.
Як правильно заощадити: готуємося до поїздки
Перед тим, як зібрати свої валізи чи рюкзаки у дорогу – слід уважно підготуватися. Для власної безпеки краще всього наперед обдумати свій маршрут і повідомити про нього рідних чи близьких. Також не зайвим буде придбання сім-карти з вигідним роумінгом. Ми знаємо, що майже у кожного в кишені є смартфон, а вай-фай є майже скрізь, однак завжди має бути альтернативна можливість зв'язку.
Подбайте заздалегідь про стан свого організму, подорожувати хворим – це небачена розкіш. Купуйте страховку і збирайте аптечку. Дай Бог, аби вона вам не знадобилася в дорозі, але краще з нею, особливо якщо ви  фанат активного відпочинку.
Скористайтеся місцевими форумами, аби дізнатися більше про місто, куди їдете, заздалегідь обміркуйте питання житла та харчування. Не зайвим буде і поцікавитися про громадський транспорт, можливо вам вдасться придбати вдало проїзний квиток, що дуже заощадить бюджет.  
Як доводить практика – один день, витрачений на вивчення інформації про особливості країни чи міста – це чимало зекономлених коштів.
Подорожуємо літаком за копійки Детальніше