середу, 19 жовтня 2016 р.

Зрівняли пенсії військових та тих, хто отримав інвалідність під час АТО

Верховна Рада зрівняла пенсії військовослужбовців строкової служби (членів їх сімей) та осіб, які отримали інвалідність під час антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих під час АТО
За прийняття в цілому законопроекту №2345а проголосували 264 депутати при мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.
Згідно йому, умови, норми і порядок пенсійного забезпечення, поширюються також на осіб, які отримали інвалідність у зв'язку з пораненням, контузією чи внаслідок захворювання, пов'язаного з безпосередньою участю в АТО.
Також ці норми поширюються на членів їх сімей і членів сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення чи контузії, отриманих під час безпосередньої участі в АТО.
Як повідомляли "Українські Новини", у серпні Кабінет Міністрів скасував подачу копії висновку експерта за результатами судово-медичної експертизи для виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які отримали легкі тілесні ушкодження і побої під час участі в масових акціях громадянського протесту, відбулися в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.