понеділок, 7 листопада 2016 р.

Наслідки стихії на Закарпатті

За повідомленнями рятувальників, за останню добу сумарна інтенсивність опадів склала до 120 мм, що перевищує дві місячні норми
В результаті опадів на річках Закарпаття продовжуються підйоми рівнів води. В гірській частині річки Тиса, у верхніх і середніх притоках вона піднялась на 1–2 м,  на річці Уж – на 2,6 м, на Боржаві – на 1,8 м. Річка Ріка та Латориця піднялись на два метри. 
Станом 7 листопада підтопленими залишаються 15 домогосподарств, 40 га сільгоспугідь, пошкоджено 1 залізобетонний міст, зруйновано 2 дерев’яні переходи. Також припинено водопостачання у місті Перечин. Для підвозу питної води задіяні 2 одиниці техніки. 
У Міжгірському районі частково розмите дорожнє покриття автодоріг місцевого значення в селах Голятин, Буковець, Синевир, Колочава, Лісковець та Репинне загальною протяжністю 1410 пог. м. Також в с. Синевир підмито габіонну сітку протяжністю 40-50 м. та  знесено 2 дерев’яні містки до житлових будинків.
В Іршавському районі  підтоплено сільгоспугіддя  загальною площею   40 га  в с. Сільце та с. Вільхівка. У Свалявському районі  підтоплено 13 житлових будинків та дворогосподарств та  пошкоджено  опору мосту.
У Воловецькому районі підтоплено 8 житлових будинків У Мукачівському районі  - 3 підвали житлових будинків та 9 дворогосподарств. На Великоберезнянщині підтоплено 6 дворогосподарств.  
Нагадаємо, що внаслідок перезволоження ґрунту в трьох районах Закарпаття стались зсуви.