пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Укрзалізниця призупинила резерв квитків онлайн


ПАТ "Укрзалізниця" з 1 грудня 2016 року, на період новорічних свят, в якості експерименту, призупинила надання послуги резервування місць в поїздах через інтернет - квитки через інтернет тепер можна тільки купити, а не зарезервувати.

Як повідомила прес-служба ПАТ, рішення призупинити операцію резервування місць в поїздах через мережу інтернет прийнято його керівництвом, враховуючи численні звернення пасажирів щодо проблем з придбанням квитків в період масових перевезень, зокрема, на зимові свята. У відомстві сподіваються, що такий експеримент дозволить запобігти зловживанням, пов'язані з незаконним перепродажем проїзних документів.
"Укрзалізниця" нагадує, що зарезервувати місця в поїздах через інтернет можна було з самого початку введення продажу квитків через всесвітню мережу. До 1 грудня 2016 року квитки можна було зарезервувати на 24 години, і коштувала ця послуга пасажиру 17 грн.
Для поліпшення обслуговування громадян і щоб уникнути непорозумінь при посадці в поїзд "Укрзалізниця" постійно звертається до пасажирів з проханням не купувати квитки у сторонніх осіб, а виключно в касі або через офіційний онлайн-сервіс ПАТ "Укрзалізниця", і агентів, підключених до автоматизованої паспортної системи продажу квитків. Також залізничники звертають увагу правоохоронних органів на численні скарги громадян про протиправну діяльність перекупників на вокзалах.