понеділок, 30 січня 2017 р.

Оплачувати комуналку зекономленою субсидією - можна

         
Українці, які зуміли заощадити субсидію в попередніх місяцях, зможуть її використовувати на оплату послуг ЖКГ в наступних періодах.
         "Сім'я може скористатися своїм законним правом і використовувати заощаджені в попередньому місяці субсидію в рахунок наступного комунального платежу. Таким чином, зекономлена субсидія не може трактуватися постачальниками послуг як заборгованість по оплаті комунальних послуг і не є підставою для скасування допомоги", - пояснили у відомстві.
         Крім цього, в Мінсоцполітики підкреслили, що постачальники послуг мають відображати в комунальних рахунках розмір субсидії або переплату - заощаджену субсидію. Варто відзначити, що постачальники комунальних послуг не мають права "ігнорувати" переплату і вимагати у людей оплачувати послуги в повному обсязі, при цьому шантажуючи відключити опалення або відрізати газ.
         "Це грубе порушення чинного законодавства, а саме постанови Кабінету міністрів № 848" Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", - підсумували в прес-службі міністерства.