пʼятницю, 12 травня 2017 р.

В Україні розпочалася інформкампанія щодо правил безвізу з ЄС

Сайт "Відкрий Європу" роз'яснює правила перетину кордону та перебування в ЄС.
  У четвер, 11 травня, розпочав роботу сайт "Відкрий Європу", який є частиною фінансованої ЄС інформаційної кампанії щодо правил роботи безвізового режиму.Сайт доступний за адресою openeurope.in.ua.
"Мета кампанії - роз'яснити громадянам України, які мандрують до ЄС, правила перетину кордону і перебування у ЄС. А ще - розповісти про нові можливості та переваги, які надасть українцям безвізовий режим", - йдеться в описі проекту.
   На сайті наведено роз’яснення на теми "Що таке безвізовий режим з ЄС", "Як підготуватися до поїздки до ЄС", "Що важливо знати про правила перебування в ЄС", "Як підготуватися до поїздки до ЄС з дітьми" та інші.
Також на сайті зазначено, що безвізовий режим має почати роботу за 31 день, та запущено зворотній відлік часу.
   Як повідомлялося, 11 травня Євросоюз завершив схвалення безвізового режиму для України. Після затвердження рішення міністрами відбудеться підписання і публікація рішення в Офіційному журналі ЄС. Далі, за процедурою, президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти остаточно затвердять безвізовий режим для України 17 травня.
У Страсбурзі церемонію підписання законодавчого регламенту планує відвідати президент України Петро Порошенко. Фактично безвіз набуде чинності через 20 днів після публікації - орієнтовно 11 червня. 

Джерело: Тиждень.ua