вівторок, 20 лютого 2018 р.

На Закарпатті відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр освіти

  В Ужгороді відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ) для дітей з особливими освітніми потребами. Це перший такий центр на Закарпатті, де надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомагатимуть їх соціальній адаптації. На черзі - відкриття ще 18-ти таких закладів на території регіону.
 У новоствореному центрі навчатимуть дітей віком від 2 до 18 років. Фахівці допоможуть реалізувати їхнє право на здобуття освіти - дошкільної та загальної середньої, зокрема, у закладах професійно-технічної освіти.
 Для проведення комплексної роботи в центрі обладнано кабінети сурдопедагога, тифлопедагога, логопеда, олігофренопедагога та психолога; кабінет лікувальної фізкультури, ресурсна та тренінгова кімнати. Крім того, приміщення наповнили сучасними меблями та приладдям, що створює комфортні умови для навчання.
 Презентація ІРЦ відбулась у межах проекту Благодійного Фонду Порошенка “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації”. Також під час заходу між Фондом та ОДА було підписано Меморандум щодо створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів та затверджено графік їх відкриття.