четвер, 22 лютого 2018 р.

Кабмін підвищив пенсії військовослужбовцям

Підвищення пенсій військовослужбовцям згідно з рішенням Уряду. 
 Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Підвищення торкнеться. військових пенсіонерів. Шляхи мобілізувати кошти в рамках дефіциту бюджету Пенсійного фонду. 
 Рішення прийнято, до кінця тижня воно буде доведено на місця, розпочнеться робота з кожним пенсіонером. В березні-квітні пенсіонери отримають нові пенсії.
 Кабінет Міністрів України схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. грн. Рішення не потребує внесення змін у діюче законодавство і воно буде в силі до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту. Рішення було напрацьовано спільно фахівцями Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики, Мінфіну.
  Разом з тим, Глава Уряду підкреслював, що підвищення пенсій військовослужбовцям має бути незворотнім і надалі закріплене законом, який також розроблений Кабінетом Міністрів і є предметом обговорення з усіма зацікавленими особами. Законопроект дозволить забезпечити соціальну захищеність службовців, які сьогодні захищають Україну.