неділю, 3 червня 2018 р.

Швидкісний Інтерсіті «Київ-Ужгород» планують запустити через Бескидський тунель

 Запровадження цього швидкісного маршруту дасть додатковий імпульс до інтеграції кількох областей Західної України.
 Зазначається, що після відкриття Бескидського тунелю, котрий збільшує пропускну спроможність по великому магістральному залізничному коридорі, цілком доречно постає питання про те, щоб з’єднати швидкісним поїздом «Інтерсіті» столицю України – Київ з обласним центром Закарпатської області – Ужгородом. Запровадження цього швидкісного маршруту дасть додатковий імпульс до інтеграції кількох областей Західної України.
 Якщо  вдасться запустити швидкісний поїзд «Інтерсіті» між Києвом і Ужгородом, то від цього виграють всі! І виграє не тільки столиця, яка матиме таким чином додатковий поїзд до Львова і Ужгорода. Вигідно це буде і самому Ужгороду. Залізничники вже розрахували загальну тривалість шляху між Львовом і Ужгородом новим поїздом – 4 год. 30 хв, а це набагато швидше, ніж подорожувати автомобілем.
 Водночас зазначено, що запуск через Бескидський тунель потяга «Інтерсіті» сполученням Київ – Ужгород істотно збільшить туристичні потоки і вирішить ситуацію, пов’язану з віддаленістю Закарпаття від столиці України.
 Нагадаємо, 24 травня, офіційно відкрили новий двоколійний Бескидський тунель, а 25 травня по ньому рушив перший потяг. Пропускна здатність тунелю збільшилася з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження зросла з 15 – 40 до 60 – 70 км/год.