вівторок, 5 лютого 2019 р.

В Ужгороді в рамках соціального проекту #небайдужа можна пройти цитологічне дослідження лише за 1 грн



У Всесвітній день боротьби із раком у Європейській мережі медичних закладів Медікавер в Україні стартував соціальний проект #небайдужа. Його мета – запобігти поширенню раку шийки матки, жертвою якого може стати як жінка репродуктивного віку, так і жінка в глибокій менопаузі, так і зовсім юна дівчина.
Найгіршим є те, що онкопроцес генітальної сфери на ранніх стадіях проходить без симптомів. Саме через це до лікаря жінки звертаються вже із запущеними формами раку шийки, коли з’являються кровотеча, специфічні виділення, біль, втрата ваги тощо.
Рак шийки матки – одна з найпоширеніших форм раку у жінок. За статистикою він щороку вбиває понад 2,5 тисяч українок працездатного віку. У Закарпатській області захворюваність на онкологічні хвороби зросла з 4,8 тис. випадків у 1995 році до 8,4 тис. – у 2017 році.
Змінити цю страшну статистику може лише якісний, регулярний скринінг, який здатен виявити патологічні зміни на ранніх стадіях. Адже рак шийки матки занедбаних ІІІ та ІV стадій дуже рідко піддається лікуванню, тому найчастіше і закінчується смертю.
 «В Ужгородському медичному центрі Медікавер (до 2019 році відомий як МЦ «Інтерсоно Medicover Group») за минулий рік було виявлено 3 випадки раку шийки матки, – розповідає Наталія Гецко, кандидат медичних наук, лікар акушер-гінеколог Медичного центру Медікавер. – Про свій стан пацієнтки може і здогадувались, але боялись собі у цьому зізнатись. На сьогодні вони всі успішно проліковані в обласному онкодиспансері та перебувають на обліку, їх здоров’ю ніщо не загрожує».
Як врятуватись? – Щороку проходити профілактичний огляд у гінеколога із заборами мазка на флору, кольпоскопією та ПАП-тестом.
Якщо з якихось причин ви цього ще не зробили, скористайтесь проектом #небайдужа у Медікавер. Кожна жінка, котра отримала з 4 по 28 лютого 2019 року консультацію будь-якого лікаря у Медичному центрі Медікавер в м. Ужгород, отримує купон на цитологічне дослідження лише за 1 грн.
Скористатися цим купоном можна самостійно або ж подарувати його мамі, доньці чи подрузі. Термін дії купона – до 7 березня 2019 року (включно).
Забір матеріалу проводить лікар акушер-гінеколог Медікавер виключно за попереднім записом.
Результати надаються онлайн (не потрібно додатково йти до лікаря) – завжди є доступними у твоїй медичній картці на сайті.
Запис на процедуру та додаткова інформація про #небайдужа – за телефоном 0-800-305-911 (безкоштовно для всіх операторів України)