четвер, 11 липня 2019 р.

Питання земельних відносин закарпатці можуть оперативно вирішувати через електронні сервіси


Держгеокадастр працює над впровадженням новітніх послуг електронного формату. Землевпорядна служба створила можливості для отримання громадянами широкого спектру інформації та вирішення багатьох питань у сфері земельних відносин в режимі онлайн, без потреби відвідування сервісних центрів та спілкування з посадовцями.
Зокрема, Держгеокадастр відкрив можливість замовлення найбільш популярних послуг у сфері земельних відносин в електронному форматі. Перелік послуг, доступних в Інтернет, постійно розширюється. Наразі для громадян і бізнесу вже доступні 18 онлайн-сервісів через офіційний веб-портал Публічної кадастрової карти та через мобільний додаток «Земельна карта України». Ними можна скористатися в будь-який зручний час, без черг та обмежень. Значну частину послуг громадяни отримують у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), які обрали під час їх замовлення.
За допомогою електронних сервісів Держгеокадастру можна замовити такі послуги як витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку, відомості про права власності на земельні ділянки, довідку з державної статистичної звітності про наявність земель та їх розподіл, інформацію про осіб, що переглядали відомості щодо прав власності на земельну ділянку, подати заяву з надання дозволу на розроблення документації із землеустрою та запит на отримання документації із землеустрою з Державного фонду документації із землеустрою, здійснити державну реєстрацію земельної ділянки з подачею заяви через особистий електронний кабінет сертифікованими інженерами-землевпорядниками тощо.
Реєстрацію послуги фахівці здійснюють в онлайн-режимі через e.land.gov.ua за декілька хвилин.