вівторок, 23 липня 2019 р.

Завершується прийом заяв вступників у виші: на що звернути увагу, коли будуть рекомендації на бюджет і що робити для зарахування




22 липня 2019 року, завершується прийом заяв вступників на бакалавра та магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування на базі 11 класів. Можливість їх подачі буде відкрита до 18 години.
Більшість вступників подає заяви в електронній формі. Наразі електронних заяв зареєстровано майже 920 тисяч, а також створено 166,5 тис. електронних кабінетів.
Усім вступникам обов’язково необхідно перевірити статус своїх заяв у персональному кабінеті. У конкурсному відборі братимуть участі тільки ті заяви, статус яких:
Допущено до конкурсу – для заяв, що подані на бюджет, а в разі не отримання рекомендації також на контракт;
Допущено до конкурсу (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб) – для заяв виключно на контракт.
Якщо до кінця 23 липня певна заява вступника не матиме такого статусу, то йому треба терміново звернутися до приймальної комісії вишу.
26 липня вступники дізнаються, чи отримали місце державного або регіонального замовлення. Навпроти тієї заяви, за якою буде рекомендація на бюджет, статус зміниться на Рекомендовано до зарахування.
Для зарахування на місце бюджету такі вступники повинні до 18-ї години 31 липня особисто принести оригінали документів до вишу: