середу, 2 вересня 2020 р.

Як діяти закарпатцям, які через карантин не змогли вчасно вивезти авто на тимчасовій реєстрації

У багатьох громадян виникають питання, пов'язані із вивезенням автомобілів, що були тимчасово ввезені ними перед або під час карантину в Україну, але через карантинні обмеження не змогли їх вчасно вивезти.

 

Щодо цих питань консультує начальник управління забезпечення митного контролю та оформлення Закарпатської митниці Держмитслужби Василь Татош.

 

- Що робити тим, хто тимчасово ввіз транспортний засіб на іноземній реєстрації в Україну, однак не зміг вивезти у визначені митницею терміни?

 

- Перш за все, варто нагадати про обмеження щодо використання таких автомобільних транспортних засобів. Згідно ч. 5 ст.380 Митного кодексу України визначено, що тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування можуть використовуватися на митній території України виключно громадянами, які ввезли зазначені транспортні засоби в Україну, для їхніх особистих потреб та не можуть використовуватися для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні, бути розкомплектовані чи передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам.

Також особа, що тимчасово ввезла транспортний засіб автоматично бере на себе… 

Докладніше