середу, 9 вересня 2020 р.

У Мінсоцполітики пояснили, як при зміні постачальника газу не втратити субсидію

З 1 серпня в Україні запрацював ринок природного газу для населення, який дозволяє споживачам самостійно обирати постачальника газу.

Відтак, якщо раніше вам були нараховані субсидії, однак зараз ви змінили постачальника газу, обов’язково повідомте про це в ооргани соцзахисту. В іншому випадку втратите нараховану субсидію, повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

Важливо пам’ятати, що органи соціального захисту щомісяця отримують від постачальників газу актуальну інформацію про тарифи, на основі якої формуються субсидії для одержувачів.

“Відомості отримуються органами соціального захисту населення на підставі отриманої від пільговиків та отримувачів житлових субсидій інформації про набір отримуваних ними житлово-комунальних послуг, а також про дані підприємств – надавачів цих послуг (назва, код ЄДРПОУ, номер особового рахунку тощо). Своєчасне надання громадянами інформації органам соціального захисту населення про зміну виконавців житлово-комунальних послуг забезпечить актуальний та правильний розрахунок розміру житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг”, – наголошують у міністерстві.

 

Докладніше