пʼятницю, 22 січня 2021 р.

Декларування-2021: хто подає повідомлення про суттєві зміни в майновому стані


Українцям роз’яснили важливий аспект.

Національне агентство з питань запобігання корупції у своїх роз’ясненнях нагадало про те, хто подає повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

«Законом України від 02.10.2019 № 140-IX внесено зміни до Закону, зокрема ч. 2 ст. 52 Закону доповнено абзацом другим, яким визначено, що повідомлення про суттєві зміни в майновому стані подають суб’єкти декларування, які є службовими особами, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також суб’єкти декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків, перелік яких затверджений Національним агентством.

Перелік посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, визначено у примітці до ст. 50 Закону, перелік посад з високим та підвищеним корупційним ризиком затверджено рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 17.06.2016 № 2.

Інші суб’єкти декларування повідомлення про суттєві зміни в майновому стані не подають», — йдеться у роз’ясненні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 1 січня 2021 року розпочалася щорічна кампанія декларування, котра триватиме до 31 березня 2021 року. 

Також ми писали, які існують типи декларацій, коли їх слід подавати та який звітний період вони охоплюють.

Докладніше