четвер, 11 березня 2021 р.

Електронна страховка — рівноцінний аналог паперової автоцивілки


Як відомо, ОСЦПВ, або як її називають у народі, автоцивілка, є обов’язковим видом страхування в нашій країні. Пересування без цього договору дорогами України заборонено. Але починаючи з 2018 р. возити за собою паперовий страховий поліс стало не обов’язково — на законодавчому рівні було дозволено використання електронних полісів ОСЦПВ. Достатньо придбати онлайн-страховку, і перевірити її наявність можна у базі МТСБУ.

Переваги електронних полісів

Одна з основних причин росту популярності електронних полісів — зручність користування. Паперовий договір забувається, губиться. З електронним документом такого бути не може — його внесено до загальної бази даних. Співробітники поліції інформацію знаходять за реєстраційним номером автомобіля або за номером страхового договору.
Ще однією перевагою є ціна. У деяких страхових компаніях електронна автоцивілка коштує дешевше, ніж традиційна, оформлена на бланку.
До того ж такий спосіб оформлення страховки відкриває можливості до того, щоб скористатися електронним європротоколом у разі потрапляння у незначне ДТП. У такому випадку обходяться без виклику поліції і не сплачують штраф за порушення правил дорожнього руху і створення аварійної ситуації на дорозі.

Додаткова перевага — простота отримання. Щоб оформити страховку (а це можна зробити в будь-який час), не треба відвідувати офіс компанії.

Як придбати поліс онлайн

Для оформлення страхового договору слід зайти на сайт обраної компанії і розрахувати орієнтовну вартість. Потім потрібно заповнити спеціальну форму. Робити це слід …

Докладніше