понеділок, 13 вересня 2021 р.

Хто зі студентів УжНУ може вакцинуватися в університеті і що для цього потрібно


Ще з весни УжНУ став одним із перших закладів на Закарпатті, який почав вакцинувати своїх працівників. Нині щеплення доступне і для студентів. Що для цього потрібно і куди звертатися, з’ясовував Медіацентр.

 Із 31 серпня в університеті розпочалася вакцинація студентів. Про це повідомив проректор УжНУ Ігор Король.

«Наразі маємо на вибір вакцини Pfizer та AstraZeneca. Наші викладачі щеплені цими ж препаратами. Обирати можна будь-який – обидва ефективні, безпечні й визнані в ЄС. Ми розіслали всім студентам 2, 3, 4, 6 курсів на корпоративну електронну пошту інформацію про вакцинацію й посилання на гугл-форму. Щоб записатися, достатньо заповнити цю форму, відтак ми сконтактуємо зі студентами індивідуально й повідомимо, коли і куди вони можуть прийти на щеплення. Молодь 1-го та 5-го курсів зможе заповнити форму, щойно їм створять нові акаунти в корпоративній пошті. Однак якщо студент має нагальну потребу, то може звернутися у деканат і повідомити про бажання вакцинуватися ще до реєстрації пошти», – повідомив Ігор Король.

Також проректор зазначив, що пункти вакцинації працюватимуть у медпункті 5-го гуртожитку, в центральному корпусі УжНУ на Університетській, 14. Організовуватимуть виїзні мобільні бригади і на ті факультети чи в корпуси, де буде багато охочих.

Проректор додає: «Якщо студент із якихось міркувань не зможе вакцинуватися в призначений день, то ми запропонуємо інший. Так само ми самі нагадаємо про ревакцинацію».

Також Ігор Король наголошує, що вакцинація в УжНУ є винятково добровільною. 

Докладніше