вівторок, 9 листопада 2021 р.

Вакциновані за кордоном закарпатці можуть отримати сертифікат з 2 листопада

 

56 ужгородців, які щепилися за кордоном, отримали станом на ранок 8 листопада сертифікати про вакцинацію. Про це Суспільному розповіла головна сімейна лікарка Ужгорода Тетяна Козак. Щоб отримати документ, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря. За словами лікарки, у "Дії" такі сертифікати не відображатимуться. Їх можна отримати лише в паперовому вигляді.

Ужгородка Олександра Митровські разом з вісімнадцятирічною Крістіною прийшли до сімейної лікарки в міську поліклініку. Жінка показує сертифікати про вакцинацію в Угорщині лікарці Аллі Щербей.

"Ми шукаємо її в нашій системі електронного здоров’я, відкриваємо карточку і заносимо ці дані в нашу українську базу даних, — пояснила лікарка. — Для того, аби людина з’явилася в електронній системі здоров’я України".

Лікарка записала серію вакцини до української бази даних, роздрукувала сертифікат і поставила печатку.

"Підтверджує, що це дійсно він видав сертифікат. Також ставиться гербова печать закладу охорони здоров’я. Пацієнт повинен розписатися, що він дійсно його отримав. Адже ми зобов’язані давати тій людині, чий сертифікат, яка зробила вакцинацію", — пояснила Алла Щербей.

Докладніше