пʼятницю, 4 лютого 2022 р.

Скільки має тривати самоізоляція та коли робити тест на COVID-19


Тестування на COVID-19 варто робити у разі будь-яких симптомів вірусного захворювання. Тобто, кашель, нежить, біль у горлі, температура – це вже підстава для того, щоб зробити тест на коронавірус. Направлення на безоплатне тестування можна отримати у вашого сімейного лікаря.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Так, за словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, для встановлення діагнозу «COVID-19» достатньо і результату експрес-тесту на антиген. Проте йдеться лише про ті випадки, коли у людини вже є симптоми вірусного захворювання чи коронавірусу.

Якщо у людини є симптоми ГРВІ, а результат експрес-тестування виявився позитивним, то підтверджувати його ПЛР-тестом не потрібно. Водночас, якщо у людини є симптоми вірусного захворювання, а результат експрес-тесту на антиген виявився негативним, то такий пацієнт може бути додатково протестований методом ПЛР.

Самоізоляція людини, у якої підтвердили COVID-19, має тривати щонайменше 10 днів. Якщо з 10 дня після появи симптомів протягом трьох днів симптоми відсутні, то самоізоляцію можна завершувати.

Якщо пацієнт не має симптомів хвороби, а результат тестування виявився позитивним, то самоізоляцію варто завершувати із дотриманням…

Докладніше