понеділок, 20 березня 2023 р.

Зарплата вчителя у 2023 році: які доплати та надбавки можуть отримувати педагоги

 

Зарплата вчителів має відповідати їх кваліфікації та досвіду. В основу нарахування оплати праці закладена єдина тарифна сітка, також педагоги можуть отримувати надбавки та доплати.
На жаль, підвищення зарплат вчителів у 2023 році скасували. Рішення Кабміну призупиняє норму, яка встановлювала з 1 січня 2023 року мінімальний розмір ставки зарплати педагога – чотири прожиткові мінімуми.

Додамо, що станом на 1 січня 2023 року, прожитковий мінімум становить 2684 гривень. Тому, оплата праці вчителів у школах у 2023 році залишається на рівні попереднього року.

Оплата праці може бути визначена як за години, так і за місяць роботи, залежно від типу та умов праці. Окрім базової заробітної плати, педагоги можуть отримувати додаткові виплати за:

  • педагогічну майстерність,
  • наукову роботу,
  • доплати за викладання додаткових предметів,
  • класного керівника,
  • різні види доплат та компенсацій (наприклад, за викладання у важких чи шкідливих умовах, за перевиконання нормативів) тощо.

Які доплати і надбавки мають вчителів у 2023 році

Окрім оплати за ставкою, педагоги мають право на доплати й надбавки. Розміри доплат за окремі види роботи встановлюються згідно з Постановою №...

Докладніше