пʼятниця, 7 липня 2023 р.

Українці можуть купувати квитки по-новому: що змінилося в додатку "Укрзалізниці"

 

  Новий алгоритм допоможе підібрати зручну пересадку, щоб дістатися до потрібного міста набагато швидше, ніж прямим маршрутом. А ще можна буде поміняти своє місце на більш зручне прямо в дорозі.

Українці давно звикли оформляти покупки квитків на всі види транспорту просто онлайн за допомогою смартфона або ПК. Додаток "Укрзалізниці" активно використовує понад 500 тисяч наших громадян. Залізничники постійно запроваджують нові зручні функції у свій застосунок і сьогодні оголосили про нову можливість: купівлю квитків з вибором оптимальних і зручних пересадок.

    За словами директора департаменту з питань інформаційних технологій "Укрзалізниці" Ернеста Клименка, інколи маршрут із пересадкою навіть швидший за прямий. Тому є сенс спробувати кілька варіантів вибору поїздів, а не зациклюватися на прямих маршрутах.

Тим паче, "Укрзалізниця" значно вдосконалила підбір подібних пересадок. Наприклад, спеціальний алгоритм підбере мінімальний час на пересадку між різними поїздами (щонайменше 20 хвилин), щоб ви встигли зорієнтуватися на станції та знайти потрібний вам потяг, на який необхідно пересісти. Максимальний час шляху становитиме 36 годин, а якщо буде потрібно більше, то додаток просто не буде пропонувати такі варіанти. Так само програма постарається підібрати зручні рейси для пересадок, з мінімальною відстанню за маршрутом.

Докладніше