середу, 10 квітня 2024 р.

Як написати заяву про булінг у школі? Алгоритм дій

 

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов розповів, як написати та правильно оформити заяву про булінг в закладах освіти. Від цього залежатиме ефективність розгляду справи та підвищить шанси, що справа дійде до суду і винні будуть покарані.

Як зазначив омбудсмен, згідно з Порядком реагування на випадки цькування, всі учасники освітнього процесу зобов'язані повідомити про такий випадок керівництву закладу освіти. Також можна звернутись до поліції, написавши відповідну заяву.

"Зі звернень про булінг, які надходили до Служби освітнього омбудсмена, частина були неправильно оформлені, не містили доказів чи хоча б опису фактів, що унеможливлює розгляд.

Також це важливо для суду, бо коли розглядатиметься заява, то мають бути факти та докази, які чітко вказують на булінг. У частині справ булери залишилися без покарання через неналежно представлені суду факти та докази", – наголосив Горбачов.

Подання та розгляд заяв про булінг здійснюється відповідно до Закону України "Про освіту" та "Про звернення громадян". Омбудсмен рекомендує подавати їх в письмовій формі на ім’я директора закладу освіти.

 

У заяві обов’язково треба вказати:

Докладніше