вівторок, 2 квітня 2024 р.

Що відбувається, якщо не передати показники електролічильника вчасно?

 

Кожен споживач електричної енергії хоче отримувати рахунки за фактично спожиті протягом місяця ресурси. Tolk як надійний  постачальник електроенергії, який дбає про своїх клієнтів, нагадуємо, що для цього необхідно вчасно передавати показники лічильника своєму оператору системи розподілу електроенергії. У кожній області України — це різні компанії. Але у всіх операторів системи розподілу та у всіх постачальників по Україні однакові правила. Вони регламентуються чинним законодавством.

Запам’ятайте просту формулу: у всіх є 5 днів на те, щоб повідомити показники — два останні дні поточного місяця і три перші дні наступного місяця. Тобто, обсяги споживання електроенергії за березень треба передати не пізніше 3-го квітня, а показники за квітень потрібно буде повідомити у період з 29 квітня по 3 травня включно.

У Групі компаній Tolk постачальниками універсальної послуги для населення є у Волинській області ТОВ «Волиньелектрозбут» та у Закарпатській області ТОВ «Закарпаттяенергозбут». Починаючи з 4 числа кожного місяця в особистих кабінетах побутових споживачів з'являються актуальні рахунки за попередній місяць. Тобто, відразу після отримання та опрацювання даних від операторів системи розподілу електроенергії.

Докладніше