понеділок, 22 квітня 2024 р.

У трьох закладах Закарпаття можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті

Медична допомога при інфаркті міокарда є одним з пріоритетних напрямків Програми медичних гарантій. В Україні вона надається пацієнтам безоплатно: лікування медичним закладам з держбюджету оплачує Національна служба здоров’я України. Таким чином від початку року на Закарпатті допомогу при гострому інфаркті міокарда отримали вже 220 людей.

«При інфаркті міокарда відбувається пошкодження серцевого м’яза через гостре порушення кровопостачання, і ділянка серцевого м’яза, до якої припиняє надходити кров, починає втрачати життєздатність. Тому, якщо ви помітили один із таких симптомів, як стискаючий та тривалий біль за грудниною, який поширюється у ліве плече, ліву руку, нижню щелепу, пришвидшення пульсу, нестабільність артеріального тиску, слабкість та відчуття страху, потрібно негайно викликати швидку допомогу. Вона доправить пацієнта до медзакладу, який має відповідний договір з НСЗУ. Чим швидше пацієнт отримає необхідну допомогу, тим вищі шанси на одужання і повернення до повноцінного життя», – говорить директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Тетяна Кудик.

НСЗУ сплачує лікарні понад 25 тис. грн за надання медичної допомоги пацієнту при гострому інфаркті міокарда без проведення стентування, зі стентуванням – майже 44 тис. грн.

Які послуги покриваються:

  Докладніше