понеділок, 6 липня 2020 р.

Словаччина змінила правила в'їзду для українців




Відповідно до ухваленого Центральним кризовим штабом Словацької Республіки рішення, з 08.00 год (за київським часом) 06.07.2020 року змінюється порядок в’їзду до Словаччини з території України.
Без пред’явлення негативного RT-PCR тесту на захворювання COVID-19 на територію Словацької Республіки дозволено в’їзд громадян України:
з постійним або тимчасовим дозволом на проживання на території Словаччини;
родичів громадян України (дружина/чоловік, неповнолітня дитина, батько/мати неповнолітньої дитини) з постійним або тимчасовим дозволом на проживання на території Словацької Республіки.
Такі особи повинні дотримуватися ізоляції в домашньому середовищі і не раніше, ніж на 5 день після приїзду зробити лабораторний аналіз на захворювання COVID-19. В самоізоляції також повинні перебувають особи, які проживають разом. Дітям до трьох років тест робити не потрібно (лише у разі призначення педіатра). Після в’їзду до Словацької Республіки необхідно повідомити телефоном або надіслати електронне повідомлення «сімейному лікарю», з яким укладено договір про надання медичних послуг або відповідному регіональному органу охорони здоров’я.
За наявності негативного RT-PCR тесту на захворювання COVID-19 (під час перетину кордону давність тесту не має перевищувати 96 годин від отримання результата) на територію Словацької Республіки дозволено в’їзд особі (включно з одним супроводжуючим), яка в'їжджає на територію Словаччини з метою навчання (складання вступних, випускних та інших іспитів, зарахування до шкіл, для вивезення особистих речей з гуртожитків чи інших закладів) - за наявності документів, що підтверджують такий факт (наприклад, запрошення на вступні іспити, зарахування до школи тощо).
У разі в'їзду на територію Словаччини через пункти пропуску, де не проводяться перевірки, необхідно подавати зазначений негативний результат до відповідного регіонального органу охорони здоров'я.