понеділок, 12 липня 2021 р.

У МЗС пояснили, коли запрацюють цифрові COVID-сертифікати

 

Цифрові COVID-сертифікати вже частково запрацювали в Україні. Натомість паспорт вакцинації необхідний для поїздок за кордон почне працювати коли пройде процедуру визнання іншими країнами.

Про це йдеться у роз’ясненнях Міністерства закордонних справ щодо правил поїздок за кордон.

В МЗС підкреслили, що в Україні вже є два види сертифікатів-свідоцтв про щеплення – окремий внутрішній та міжнародний, який почне діяти після завершення процедури визнання.

“Уже запустили бета-тестування цифрових COVID-сертифікатів у застосунку “Дія”. Найближчим часом буде проведена оцінка готовності до визнання наших сертифікатів країнами-членами ЄС, після чого відбудеться офіційна оцінка від спеціалістів Єврокомісії та процес укладання міжнародних угод”, – резюмували у відомстві.

Крім того, в МЗС підкреслили, що Україна однією з перших почала перемовини з ЄС щодо впровадження і визнання COVID-сертифікатів, а також паралельно веде двосторонні перемовини з окремими країнами про взаємне визнання цих документів.

Нагадаємо, українці, які отримали дві дози CoronaVac, можуть подорожувати закордон. Для цього у них має бути міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Окрім цього, 1 липня кордони для українських туристів відкрила 

Докладніше