понеділок, 2 травня 2022 р.

ЗНО, мотиваційка і вартість навчання: як працюватиме вступна кампанія 2022

Війна ускладнює вступ до ВНЗ для українців не вперше. Вона триває вісім років і стільки ж позбавляє дітей на окупованих територіях права на якісну освіту. Але Україна робить усе, аби це право боронити. Тож і вступна кампанія 2022 відбудеться. Але за своїми правилами.

Міністерство освіти та науки України вже розробило план дій. Лишаються кілька аспектів, над якими ще працюють, проте загальна картина зрозуміла вже зараз.

Серед основних проблем, з якими стикаються через війну цьогорічні випускники, перш за все, — неможливість повноцінно навчатися

Уроки без тривог, заняття з репетиторами, підготовка й перевірка домашніх завдань і навіть банальна можливість зібрати всі потрібні документи — усе це тепер ускладнене. 

Тому МОН спростило ряд вимог і правил для майбутніх вступників. 

Яке рішення?                                                               

Нові правила перебігу ЗНО

На початку повномасштабного вторгнення багато хто ставив на скасування ЗНО. По-перше, як безпечно його провести? По-друге, як в умовах війни до нього підготуватися? Проте незалежне оцінювання таки відбудеться. Найімовірніше, у липні, проте точних дат ще немає. Реєстрація на іспит уже завершилася...

Докладніше