четвер, 6 жовтня 2022 р.

Субсидії виплачуватимуть по-новому: як оформити

 

Мінсоцполітики перерахувало Пенсійному фонду України понад 630 мільйонів гривень для виплати пільг і субсидій. Таким чином стартував перший етап передачі функцій від органів соціального захисту до органів ПФУ. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу міністерства.

У Мінсоцполітики надали роз’яснення щодо оформлення субсидій.

 Громадянам, які вже отримують житлову субсидію, не потрібно звертатися до органів соціального захисту населення чи органів Пенсійного фонду України. Вони і надалі отримуватимуть призначену їм житлову субсидію обраним способом: на банківський рахунок або через поштове відділення.

Крім того, у жовтні для них буде проведено розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний сезон, без необхідності звернень.

• Громадяни, які не можуть самотужки сплачувати житлово-комунальні послуги, і ще не встигли звернутися за призначенням житлової субсидії, можуть це зробити будь-коли, в тому числі протягом опалювального сезону.

Важливо, що у разі звернення за призначенням житлової субсидії протягом двох місяців з початку опалювального сезону, вона призначається з початку такого сезону.

Для призначення житлової субсидії потрібно

подати заяву та декларацію за встановленими формами одним із наступних способів:

Докладніше